Sposób przygotowania

Umyte mięso kroimy w poprzek włókien na 8 cienkich kotlecików .Lekko rozgniatam dłonią i oprószamy solą i pieprzem.Gałązki szałwii płuczemy i odrywamy listki .Szynkę kroimy na plasterki .Na każdym sznycelku układamy po 2-3 listki szałwii i przykrywamy szynką .Plastry szynki przymocowujemy do mięsa wykałaczką .Smażymy sznycle na oleju po 3 minuty z każdej strony.Gotowe sznycle przekładamy na podgrzany półmisek i przykrywamy folia aluminiową i odstawimy w ciepłe miejsce.Tłuszcz ze smażenia mieszamy z winem i sokiem z cytryny .Gotujemy i odparowujemy do połowy objętości.Dodajemy masło i ogrzewamy by się stopiło .Sznycle podajemy polane przygotowanym sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    super!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię bardzo cielęcinę,trochę ciężko ją kupić.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    cielęcinka jest pyszna tylko trochę za droga. Beniu przyjeżdzaj do mnie , co dzień jest nowa dostawa....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne aromatyczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !