Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywną pianę
A do ubitej piany dodajemy pozostałe składniki na ciasto.
Wszystko dokładnie miksujemy i wylewamy na wyłożoną foremkę papierem i posmarowanym olejem. (FOREMKA PROSTOKĄTNA)
To rozsmarowaniu równo ciasta , wstawiamy ciasto do rozgrzanego piekarnika na około 15-17min w temperaturze 200stopni.
Po upieczeniu wykładamy biszkopt na ściereczkę i rolujemy.
Odkładamy do ostygnięcia.


Masa:
1 budyń czekoladowy
40-45g margaryny lub masła
(tu w zależności czy ktoś woli słodsze czy mniej słodkie) ja dałem około 5 łyżek cukru pudru.
500 ml mleka

A kiedy nam rolada stygnie przygotowujemy krem czyli inaczej budyń (zgodnie z informacją na opakowaniu) Po czym dodajemy masło lub margarynę i cukier.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Dodajemy na roladę i wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.
Przy podaniu posypujemy roladę kakao.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    luna19

    ładna roladka sie udała :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    luna19

    ładna roladka sie udała :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    na pewno bardzo smaczna
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    super ciacho!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !