Sposób przygotowania

Do blendera wrzucić garść natki(same listeczki) i garść orzechów pistacjowych.
Dodać 3-5 łyżek oliwy z pestek winogron, 3,4 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku.
Wszystko zmiksować.

Osobno podgrzać 250 mlm słodkiej śmietany. Wlać do blendera i jeszcze raz krótko zmiksować.

Ugotować 1/2 kg makaronu świderki.
Odcedzić. Do gorącego dodać 1 łyżkę świeżego masła.
Wlać sos orzechowy i dodać garść startego parmezanu.
Wszystko delikatnie wymieszać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawe. Nigdy czegoś takiego nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !