Sposób przygotowania

Wymieszać suche składniki,Dodać masło i wymieszać. Dodac jajka i wymieszać do połączenia składników.Wstawić do lodówki na od 1godz do 3 dni.Rozwałkować, wyciąć kółka.Piec ok 10 min w temp.190 st.
Nadzienie:
120 ml wody,
4 łyżki syropu kukurydzianego,
320 gram cukru,2 łyżki żelatyny,
4 łyżki zimniej wody,
4 białka,
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii.
Połączyć wodę, syrop i cukier i gotować do temp.127st.Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody, rozpuścic podgrzewając, nie gotując.Dodać do syropu(ostrożnie!).Białka ubić na sztywną piane.Powoli wlewać syrop i ubijać ok 10 min do zgęstnienia.
Układać na każdym ciasteczku, odstawić na 2 godz. do zastygnięcia.Maczać w czekoladzie trzymając w dól.
Polewa czekoladowa:300g czekolady i 9 łyżek oleju rozpuścić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Fajniutkie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !