Sposób przygotowania

wykonanie:
Żółtka otrzeć z cukrem pudrem na jednolita masę, zmieszać obydwie mąki razem wraz z proszkiem do pieczenia. Do masy dodawać po trochu majonezu i zmieszanej mąki np. łyżka majonezy i 3 łyżki mąki niech się trochę wymiesza i następna porcja nie wszystko na raz bo nie będzie się dobrze mieszało. W miedzy czasie ubić białka na sztywna pianę i na koniec dodać do masy wraz z kroplami olejku cytrynowego. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok 60 minut. Po ostudzeniu posypać babkę cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Babka pyszna dzięki majonezowi jest mięciutka i może długo postać...Smacznego...

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    tesa

    dla mnie to nowośc, jakoś nie wyobrażam sobie deseru - babki z dodatkiem majonezu... z pewnością wypróbuję ten przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    po prostu pycha!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    Ciekwy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !