Sposób przygotowania

Marchewkę obieramy, kroimy w plasterki. Czosnek obieramy (można pokroić w plasterki, ale jeśli ktoś nie lubi gryźć czosnku polecam pozostawić w całości- odda smak marchewce a można będzie go wyłowić). Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy część marchewki, czosnek, przesypujemy cukrem, solą i pieprzem, układamy kolejne warstwy marchewki i przesypujemy przyprawami. Układamy wiórki masła, zalewamy wodą by przykryła marchewkę. Przykrywamy folia aluminiową. Pieczemy 25 min w 250st.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    js28

    lubię marchewkę ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajne danie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !