Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem, piec ok. 15-20 minut w 180 C. pozostawić do wystudzenia.
Rozpuścić galaretki truskawkowe.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, uprażyć z cukrem, dodać suchą galaretkę wiśniową, wymieszać i chwilę prażyć, pozostawić do ostygnięcia.
Rozpuścić galaretkę wisniową w pół szkl. gorącej wody, wystudzona zmiksować z kremówką, wstawić na chwilę do lodówki.
Na biszkopt wyłożyć masę jabłkową, na to biszkopty, zalać masą różową, wyłożyć delicje i zalać galaretką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda świetnie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !