Sposób przygotowania

Papryki należy umyć, pozbawić je gniazd nasiennych, następnie pokroić je w kostkę. Łodygi selera umyć, oczyścić z włókien i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać z łupinek i drobno posiekać. Kaszę gryczaną ugotować na sypko, pod koniec gotowania dodać do niej paprykę, cebulę i selera. Całość gotować przez 5 minut i zdjąć z ognia, odcedzić. Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i sparzone rodzynki, wszystko polać oliwą wymieszaną z solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    nigdy nie jadłam, ale może się skuszę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    tego jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    dobry pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !