Sposób przygotowania

W ½ szklanki zimnego mleka rozpuścić proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotować. następnie dodać mleko z budyniem i dokładnie rozmieszać aby nie postały grudki. Miękką margarynę rozkręcić i dodawać do niej po łyżce przestudzony budyń. Kawę rozpuszczalną ja dałam jedną łyżkę rozpuścić w 1 łyżce wrzątku jak ostygnie dodać do masy a następnie delikatnie wlać alkohol. Całość dokładnie wymieszać.
Przygotować ciasteczka : Podane składniki dokładnie zagnieść następnie włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie podsypywać mąką rozwałkowywać jak na pierogi i wykrajać okrągłe ciasteczka. Ciasteczka upiec w mocno nagrzanym piekarniku.
Każde jedno smarować masą i przykrywać drugim ciasteczkiem. Wierzch posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Jak apetycznie wyglądają Twoje ciasteczka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo apetyczne ,ale pewnie dość kaloryczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    E tam kalorie ;p Smak jest ważniejszy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    wyglądają bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite są.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !