Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180C. Obrane ziemniaki pokrój w kawałki i włóż je do żaroodpornego naczynia. Rozsyp na nich cebulę, oliwki, plastry cytryny, boczek oraz liście laurowe. Wmieszaj do bulionu pastę pomidorową oraz ocet i polej nimi ziemniaki. Na wierzchu ułóż kawałki kurczaka, skrop oliwą i dopraw solą oraz pieprzem. Piecz przez 50 minut lub do momentu, aż kurczak się zarumieni.

Przełóż kurczaka na ciepły talerz, przykryj folią aluminiową i odstaw w ciepłe miejsce. Zwiększ temperaturę w piekarniku do 200 C i wstaw do niego naczynie z ziemniakami. Piecz przez 10 minut lub do chwili aż ziemniaki będą miękkie.
Połóż kurczaka na ziemniakach, jeśli chcesz posyp pietruszką i podawaj.

Ode mnie - uważaj znika od razu ;) czyli udało mi się zrobić zdjęcie po wyjęciu z piekarnika, a potem mogłabym zrobić tylko zdjęciom kosteczek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    apetycznie się prezentuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda pięknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    pysznie
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !