Sposób przygotowania

Formę do zapiekania smarujemy tłuszczem, rozkładamy dokładnie odsączoną fasolkę.
Przygotowujemy sos: smażymy pokrojony w kostkę boczek, gdy się zrumieni wyjmujemy i posypujemy fasolkę. Zasmażamy pora często mieszając. Gdy będzie miał złotawy kolor dodajemy śmietanę, przyprawy, koperek, gorącym sosem zalewamy fasolkę. powierzchnię wyrównujemy, posypujemy bułką tartą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni na 20 min. Podajemy gdy bułka tarta się lekko zrumieni

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    to może być smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piekarz29

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !