Sposób przygotowania

Ogórki szorujemy i układamy we wcześniej przygotowanych słoikach do których wkładamy mały kawałek chrzanu, ząbek czosnku, gałązkę kopru i odrobinę cebuli. W garnku przygotowujemy zalewę do ogórków pół litra octu 10% zagotowujemy z około 3-4 litra wody, solą, odrobina cukru, i zielem angielskim. Po zagotowaniu zalewamy ogórki gorącą zalewą. Zakręcamy gorące i pozostawiamy w ciepłym miejscu na około2-3dni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    korniszonek najlepszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mm uwielbiam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !