Sposób przygotowania

W związku z tym , że mamy świeże warzywa dostępne przez cały rok można sobie zrobić zimową wersję marchewki z kalarepką . oczywiście w sezonie jarzynka ta robiona z gruntowych warzyw będzie smaczniejsza .
Kalarepki obrać . Pokroić w słupki , zalać wodą ( ok. 1 szklanki ) , lekko osolić i ugotować do miękkości ( ok. 20 minut ) . Odsączyć marchewki z zalewy . kalarepkę odcedzić . Dodać marchewkę , masło , koperek, chwilę podgrzewać delikatnie mieszając . Doprawić solą .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    świetny dodatek do obiadu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    nigdy nie jadłam czegoś takiego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam pyccha!;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !