Sposób przygotowania

Drobno posiekane cebule lekko zasmażamy (powinny się tylko zeszklić). Tarta bułkę zalewamy ciepłym mlekiem , mieszamy, dodajemy zasmażone cebule ,jajka, mięso, przyprawy. Całość wyrabiamy na jednolitą mięsną masę. Formujemy zgrabne okrągłe sznycelki (po 2 na porcję), obtaczamy w mące(nadmiar mąki strząsamy) i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Gotowe przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania , zalewamy śmietaną wymieszaną z utartym serem i wstawiamy na 15 min do nagrzanego do temp.200 stopni C piekarnika. potrawa jest gotowa, gdy śmietana na wierzchu lekko się zrumieni. Podajemy z ziemniakami lub frytkami z dodatkiem sezonowej surówki lub z kładzionymi kluseczkami.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    tak nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !