Sposób przygotowania

Orzechy zemleć w maszynce. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej drobnej, jajka umyć, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Do ubitych żółtek dodać marchew, orzechy, bułkę tartą, spirytus, cynamon, sok i skórkę z cytryny, wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać i przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, Piec około 1 godziny w średnio nagranym piekarniku. Upieczony tort nie trzeba przekładać masami, lecz należy posypać cukrem pudrem przed podaniem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !