Sposób przygotowania

Śliwki umyć, wypestkować i zmielić na maszynce, dodać cukier i smażyć na wolnym ogniu ciągle mieszając aż do wyparowania i zgęstnienia. Pod koniec dodać cukry waniliowe i czekolady i jeszcze na chwilkę smażyć aż czekolada się rozpuści. Gotową, gorącą nutellę przełożyć do słoików, dobrze zakręcić i odstawić. Nie pasteryzujemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    ciekawe jak smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    ciekawe czy smaczne; wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa92

    dobra jest, najlepsza jako konfitura na placki ;] na chlebie też dobrze smakuje :))))
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    no muszę spróbować:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !