Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z dynią i twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1/2 sztuki
twaróg kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z dynią i twarogiem

Z 2 szklanek mąki, jajka, 1/2 szklanki letniej wody, oleju, szczypty soli i proszku do pieczenia zrobić ciasto. Następnie rozwałkowujemy je na cienki placek i smarujemy masą twarogową. Twaróg mieszamy ze śmietaną, cukrem, cukrem waniliowym i rodzynkami. Na masę twarogową wykładamy potartą na tartce dynię. Zawijamy roladkę. Smarujemy ją rozkłóconym żółtkiem. Pieczemy ok. godziny. Pod koniec pieczenia polewamy ją śmietaną i cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak