Sposób przygotowania

Włoszczyznę i seler oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę, cebulę i czosnek posiekać. Warzywa podsmażyć na oleju, dodać mięso i smażyć, dopóki nie zrobi się grudkowate. Do mięsa wlać wino i rosół wołowy, dodać koncentrat pomidorowy i przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką i oregano, gotować wszystko przez godzinę. W tym czasie ugotować makaron al dente i odcedzić. Piekarnik nastawić na 200 stopni. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Formę do pieczenia nasmarować masłem. Włożyć do niej połowę makaronu, pomidory, sos mięsny i połowę sera, na wierzch resztę makaronu i sera. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut, aż ser się roztopi i nabierze złocistej barwy. Po wyjęciu posypać pietruszką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !