Sposób przygotowania

jajka ubij z cukrem, wsyp przesianą mąkę i wymieszaj. Blachę 30x40 cm wyłóż papierem do pieczenia. Rozsmaruj na niej ciasto. Piecz w temp.200 ok. 10 minut. Wyjmij z piekarnika, posyp odrobiną mąki i wyłóż na ściereczkę. Ostrożnie oderwij papier do pieczenia. Gorące ciasto zwiń w roladę.
Rozmieszaj budyń w 4 łyżkach mleka. Pozostałe mleko zagotuj z pół szklanką cukru i cały czas mieszając, wlej rozrobiony proszek. Zagotuj i odstaw do ostygnięcia.
Utrzyj masło z cukrem waniliowym, dodawaj po łyżce zimny budyń i ucieraj na krem. Mak sparz wrzątkiem, a gdy ostygnie, dodaj do kremu.
Obierz jabłka, wytnij gniazdka nasienne i pokrój w bardzo cienkie plastry. Rozłóż je na cieście. Posmaruj kremem, zwiń roladę i wstaw na 2 godziny do lodówki. Gotową roladę posyp cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !