Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorki w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory [4 szt.]
śmietana [1 op.]
sól i pieprz
majeranek
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorki w śmietanie

Pomidory myjemy (jeśli ktoś woli, to obieramy ze skórki) i kroimy w kosteczkę.
Wrzucamy do dużej miski, przyprawiamy solą i pieprzem wg uznania.
Ja dodałam jeszcze około 1 płaskiej łyżeczki majeranku (nigy wcześniej tak nie robiłaś, chciałam zobaczyć jaki to da smak).

Pomidory zostawiamy tak na jakiś czas w misce, by wypuściły sok i przeszły przyprawami.

Następnie dodajemy Kremowy Mix Danone (lub inną śmietanę 18%) i mieszamy.

GOTOWE! :D

Ja włożyłam do lodówki przed zjedzeniem, nie smakuje mi bowiem ciepła śmietana.
Takie jedzonko często przygotowuję na kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak