Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i kilkoma łyżeczkami letniego mleka.Pozostawić do wyrośnięcia.Mąkę przesiać,odać sól,ciepłe mleko,cukier jaja,olej,wyrośnięte drożdze i startą dynię.Ciasto wyrobić i odstawić do wyrośnięcia.Następnie wyłożyć je na wysmarowaną tłuszczę formę i poczekać, by jeszcze podrosło.Piec ok 50 min.w średnio gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    czegoś takiego jeszcze nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Warto go robić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !