Sposób przygotowania

Mięso pokroić w cienkie plastry i obtoczyć w mące. Smażyć na oliwie aż będzie kruche. Czosnek posiekać drobno i dodać do mięsa, przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Ziemniaki pokroić w cienkie plastry. Ząbkiem czosnku i masłem wysmarować żaroodporną formę. Połowę ziemniaków ułożyć w formie, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, przykryć mięsem z listkami szałwi. Resztę ziemniaków ułożyć na wierzchu i przyprawić. Śmietankę wymieszać z mlekiem i wlać do formy. Posypać serem i ułożyć na wierzchu masło pokrojone w kostkę. Piec około 50 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !