Sposób przygotowania

Jagody przebierz, opłucz, osącz. Wsyp do rondelka, zalej zimną wodą, tak by je przykrywała, doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze 3 minuty na małym ogniu, dosłódź, ostudź. makaron ugotuj w osolonym wrzątku, osącz. Ugotowane jagody wymieszaj ze śmietaną. W razie potrzeby dosłódź do smaku, schłódź. Chłodnik obficie posypać makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    no nie jadłam jeszcze choć nie przedadam za chłodnikami
  • 0
    original
    Opublikowano

    pipi765

    no nie jadłam jeszcze choć nie przedadam za chłodnikami
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam na pewno smaczny;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !