Sposób przygotowania

Dynię obrać, pokroić na kawałki. W międzyczasie zagotować wodę z octem, cukrem i kilkoma goździkami. Włożyć w to na 5 minut dynię, wyjmować, wkładać do słoi i zalewać wrzącą zalewą. Wszystko musi być gorące. Słoiki obracać do góry dnem, odwrócić dopiero jak wystygną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo lubię taką dynię
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    nie trzeba gotować ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kuklik nie, tylko tak jak napisałam, wszystko musi być gorące jak wkładamy do słoików
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    dzięki zaraz zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Ciekawy przepis. Co można robić z takiej dyni marynowanej?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    moze byc dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cbeti

    Ja też tak robię, mąż przepada za nią
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    no właśnie ...nie gotować , bo mi się rozleciały kosteczki...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !