Sposób przygotowania

* kilka kropel esencji brzoskwiniowej lub 10 łyżek syropu z brzoskwiń w puszce

* 1 świeża brzoskwinia obrana ze skórki lub 2 połówki z syropu


Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać z cukrem. Następnie dodać jajka, mleko, margaryna (najlepiej roztopioną) oraz aromat brzoskwiniowy. Wymieszać mikserem lub łyżką na gładką masę. Na koniec dodajemy posypkę czekoladową i łączymy z ciastem.
Do papierowych foremek nakładamy po czubatej łyżce ciasta, a na górze każdej układamy plasterek brzoskwini lekko dociskając.
Pieczemy około 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (z termoobiegiem do 150 stopni).
Babeczki są gotowe do spożycia po wystygnięciu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    u\'lala
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pięknie wyglądają. Dzięki brzoskwini są wilgotne.
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !