Sposób przygotowania

Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać z cukrem. Następnie dodać jajka, mleko, margaryna (najlepiej roztopioną). Wymieszać mikserem lub łyżką na gładką masę. Na koniec dodajemy prawie cała posypkę czekoladową i łączymy z ciastem.
Do papierowych foremek nakładamy po czubatej łyżce ciasta, a po górze sypiemy odłożona posypką.
Pieczemy około 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (z termoobiegiem do 150 stopni).
Muffinki są gotowe do spożycia po wystygnięciu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ślicznie wyglądają;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    śliczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Jakie efektowne - a wcale nie ma przy nich dużo pracy :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    muszę w końcu keidyś zrobić
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Czy komentarze mogłyby wystawiać osoby,które wypróbowały przepisu? A nie komentujące wygląd?!
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Dzisiaj zrobiłam mufinki wg tego przepisu. Zamiast posypki czekoladowej dodałam kakao. A i dodałam jeszcze aromat migdałowy. Wyszły przepyszne. Chrupiące na zewnątrz, miękkie wewnątrz. Nic tylko piec i jeść. Teraz robię kolejną porcję. Gorąco polecam :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !