Sposób przygotowania

Zagotować wodę z 3 łyżkami cukru i rozpuścić w niej żelatynę, wlać wino i sok z cytryny. Podgrzewać na wolnym ogniu mieszając( nie dopuścić do wrzenia). Po kilku minutach zdjąć z ognia, ostudzić i rozlać do malutkich salatereczek. Schłodzić, kiedy zacznie się zsiadać wsypać połowę migdałów i po parę kawałków posiekanej żurawiny.Trzymać w lodówce aż do całkowitego zastygnięcia. Przed podaniem ubić bitą śmietanę z 3 łyżkami cukru. Galaretki wykładać na talerzyki odwracając salatereczki( gdyby nie chciały wychodzić przelać salaterki gorącą wodą). Dekorować bitą śmietaną, żurawiną i migdałami. Bardzo smaczny deser dla dorosłych- polecam!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawy deserek
  • 2
    original
    Opublikowano

    David

    uwielbiam takie desery
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !