Sposób przygotowania

Pieczarki obrać, pokroić w plastry, cebulę pokroić w kosteczkę i posolić a następnie wrzucić razem na roztopione, ale nie spalone masło i posolić do smaku. W czasie smażenia pieczarek umyć filety drobiowe, odkroić kostki oraz tłuszcz i przyprawić przyprawą Prymat do drobiu. Naciąć z boku kieszonkę na tyle głęboką, aby można włożyć roladkę serowo-pieczarkową. Gdy pieczarki już się usmażą, na plaster sera położyć kilka pieczarek, zawinąć go i taką roladkę włożyć do kieszonki. Należy uważać, aby pieczarki nie poluźniły się i nie wypadły z kieszonki. Dla bezpieczeństwa można brzeg kieszonki zapiąć wykałaczką. Można dać pieczarki na wierzch a następnie plaster sera. Włożyć do piekarnika na około 45 minut. Temperatura z termoobiegiem do 170 stopni, bez termoobiegu do 180 stopni.
Do smażenia pieczarek z cebulką należy koniecznie użyć masła, ponieważ nadaje ono wspaniały smak i aromat pieczarkom.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Robiłam podobnie ale piersi rozbijałam jak schabowe i składałam wpół koncówki delikatnie obtłukując tłuczkiem.Tym razem spróbuje wg przepisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !