Sposób przygotowania

Czosnek wyciskamy przez praskę i szklimy na patelni na oliwie. Do wcześniej przygotowanego rosołu wrzucamy włoszczyznę- pół paczki. Na oddzielnej patelni przygotowujemy grzanki. Chleb kroimy w kosteczkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnie z masłem i czekamy aż się przypiecze. Kiedy czosnek się lekko zeszkli wrzucamy go do rosołu, mieszamy,przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym do smaku. Możemy wycisnąć też ze dwa ząbki świeżego. Następnie nakrywamy przykrywką i gotujemy około 10 minut. Zupę podajemy w miseczkach ze startym wcześniej żółtym serem i posypujemy grzankami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !