Sposób przygotowania

Gotujemy w garnku litr osolonej wody i następnie wkładamy do wrzątku pierś z kurczaka, którą gotujemy 45 min. Nastepnie wyciągamy i kroimy na kawałki. Strączki papryki myjemy i kroimy na kawałki a cebule siekamy. Z rozmarynu odrywamy igiełki. Oliwę mocno rozgrzewamy w rondlu i smażymy cebulkę, soczewicę oraz paprykę. Posypujemy curry, pokruszoną chili i igiełkami rozmarynu. Całość zalewamy wywarem z zagotowanego mięsa. Gotujemy 15 min. Następnie wkładamy mięso i dobrze podgrzewamy. Zupę doprawiamy do smaku.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    ciekawe...
  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    zapowiada sie znakomicie!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !