Sposób przygotowania

Grzyby udusić na maśle z cebula, zmiksować, dodać tarta bułkę, doprawić solą i pieprzem. Do mąki dodać trochę soli, łyżkę oleju, dodać tyle wrzącej wody, aby powstało ciasto jak na pierogi. Jak ostygnie, posypać mąką i cienko rozwałkować. Pokroić na kwadraty 4 cm, nakładać po łyżeczce farszu, zlepić w trójkąty, potem połączyć przeciwległe brzegi a pozostały wywinąć na zewnątrz. Gotować w osolonym wrzatku, około minuty od wypłynięcia Podawać w barszczu.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo lubie!
  • 4
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marmar

    idealne do barszczyku
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    pachnie Świętami :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniałe!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smakowicie wyglądają w tym barszczyku:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetnie ulepione
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    domowe są najlepsze,,ale mi smaku narobiłaś
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !