Sposób przygotowania

Masło ucieramy z mąką, następnie dodajemy śmietanę, żółtko, sól i zagniatamy ciasto. Wstawiamy do lodówki na około 1,5 godziny.

Kawałki ciasta rolujemy na cieniutkie rurki a następnie zawijamy z nich precelki.

Precelki smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy makiem.

Układamy na blasze z papierem do pieczenia i pieczemy w 180ºC przez ok. 10-12 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne te precelki
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ladniutkie
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    tak wspaniale wyglądają, że skradły mój głos :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    bardzo fajnie wyglądają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wokalista

    mniami !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !