Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalesniki z pieczarkami, jajkiem i serem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto naleśnikowe
pieczarki 35 dkg
cebula 1 szt
ser żółty 15 dkg
sól i pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Nalesniki z pieczarkami, jajkiem i serem

Usmażyć naleśniki według własnego przepisu. Jajka ugotować na twardo, następnie posiekać w kostkę krajaczem i wrzucić do miseczki, cebulkę posiekać w kostkę i zeszklić na patelni, potem posiekać pieczarki na kawałki i dodać do cebuli, poddusić razem. Cebule i pieczarki odcedzedzić z soku, ostudzić i wsypać do miski z jajkiem, dodać sól i pieprz. Potem potarkować ser i smażyć w sposób następujący. Na usmażony naleśnik układamy trochę sera, potem masę jajeczno-grzybową i zwinąć w rulon, podsmażyć kilka minut, obracając z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 06.06.2011 12:57
fajne
gośka 25.01.2011 16:05
mniam pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak