Sposób przygotowania

mięso rozbijamy na cienkie płaty, obsypujemy sola i pieprzem, smarujemy z jednej strony cieniutko keczupem. na brzegu płata kładziemy pasek ogórka, pasek boczku, trochę usiekanej cebuli i zwijamy zrazy, które obwiązujemy nitka. Obsypujemy maka. obsmażamy na rumiano, podlewamy woda i dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest gotowe, dodajemy śmietanę i dusimy razem jeszcze 5+10 min. Podajemy z kasza gryczana i buraczkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Robię niemal identyczne, tylko bez keczupu - pyszne są :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !