Sposób przygotowania

Margarynę posiekamy najpierw nożem, mąkę przesiewamy , dodajemy jajko, śmietanę , sól, proszek i szybciutko zagniatamy ciasto.Zawijamy w folie i schładzamy w lodówce, następnie rozwałkować na grubość pół cm kroimy na kwadraty . Gruszki które wcześniej obieraliśmy kroimy na małe kawałki i kładziemy na sam środek każdego kwadratu porcję gruszek, posypujemy cukrem pudrem zlepiamy mocno rogi ciasta i pieczemy do samego zarumienia się w temp. 200 st.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    robię podobne z jabłkiem ale z gruszką też na pewno smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !