Sposób przygotowania

3 ząbki posiekanego czosnku smażymy na oleju. Szpinak lekko rozmrażamy. Twróg mielimy. Szpinak mieszamy z czosnkiem, wlewamy 3 łyzki mleka i mieszając dusimyaż masa zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. Mieszamy z jajkiem i twarogiem. Filety nacinamy wzdłóż ostrym nożem, by powstały kieszonki. Napełniamy farszem. Każdą porcję ciasno zawijamy w natłuszczoną folię aluminiową i układamy na brytfannie. Okładamy nie obranymi ząbkami czosnku i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180\'C. Po 20 minutach czosnek wyjmujemy a mięso pieczemy jeszcze 20 minut. Zdejmujemy folię. Dekorujemy upieczonym czosnkiem i podajemy z puree ziemniaczanym i sałatką z pomidorów. Smacznego;)))

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !