Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa z makaronem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

30 dag grzybów
cebula
łyżka masła
makaron świderki(szklanka)
Liść laurowy suszony Prymat
serek topiony pieczarkowy
4 ziarna ziela angielskiego
koperek
sól, pieprz
Bulion grzybowy 2 kostki
rosół warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa z makaronem.

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy w garnku na maśle.Dodajemy kostki bulionowe,ziele,liść laurowy i wlewamy 2 litry wody.Dodajemy umyte,drobno pokrojone grzyby i gotujemy ok.50 minut.Wsypujemy makaron,gotujemy do miękkości.Serek roztapiamy w wywarze i wlewamy do zupy.Doprawiamy i posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak