Sposób przygotowania

Krewetki umieść na sicie. Przelej wrzątkiem, dobrze osącz. Następnie smaż 2-3 minuty na rozgrzanym oleju. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Przestudź. Ogórki obierz, pokrój w drobną kosteczkę. Tak samo potnij mango. Rozetnij chili, usuń nasionka, a strączek posiekaj. Drobniutko też posiekaj szalotkę.
Ocet wymieszaj z chili. Ubijając, powoli dolewaj resztę oleju. Do sosu dodaj mango, ogórki i szalotkę. Dopraw do smaku. W szklankach układaj na przemian warstwę sałatki i warstwę krewetek. Schłódź.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !