Sposób przygotowania

Por, cebulę i mortadelę pokrojone w kostkę przesmażyć na patelni. na to wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i chwilkę posmażyć wraz z ziołami, aż zaczną się lekko mazać (trzeba często mieszać). Dolewamy wodę, przyprawiamy Kucharkiem (chyba że zupa zalana jest wywarem z warzyw to wtedy tylko doprawiamy do smaku) dosypujemy słodką paprykę. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i wrzucamy do zupy. Następnie kruszymy prawdziwki na malutkie okruchy i również wrzucamy do garnka. Gotujemy wszystko aż ziemniaki zmiękną. Wtedy dodajemy zacierki i śmietanę. Jeszcze chwilkę gotujemy, a całość po rozlaniu na talerze, posypujemy koperkiem albo zieloną pietruszką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !