Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bomba

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
mleko 1/2 litra
bita śmietanka
bakalie
Biszkopty 300 g
cukier waniliowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bomba

Masło stopić z cukrem waniliowym, stopniowo dodając ugotowany i ostudzony budyń.
W tortownicy układać na przemian warstwę biszkoptów i kremu.
Do części kremu można dodać kakao i smarować na zmianę kolorowym kremem.

Na wierzchu ułożyć gęstą warstwę biszkoptów, przykryć folią, lekko obciążyć i wstawić do lodówki na 24 godz.
Po wyjęciu ułożyć na cieście bitą śmietanę, udekorować bakaliami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak