Sposób przygotowania

W 0,5 szkl letniego mleka rozpuścić drożdże dodać 2 łyżki cukru i 3 łyżki mąki-zostawić do wyrośnięcia.Do mąki dodac rozczyn drożdżowy,żółtka utarte z cukrem,sól,mleko i wyrabiać na końcu dodać roztopione letnie masło i wyrabiać aż będzie odstawać od ręki.Odłożyć do wyrośnięcia.

.Ciasto to jest bardzo dobre na rogaliki i kołaczyki.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Też takie robię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    bardzo fajny przepis,łatwy do zrobienia
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    rogaliki wyszły naprawdę pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    zawsze takie też robię:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    rogaliki....też bym zjadła:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !