Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 kg truskawek
cukier żelujący 3:1
35 dag cukru
1/2 łyżeczki mielonego cynamon
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowy

Truskawki umyć, odszypułkować, większe pokroić na cząstki. Owoce przełożyć do garnka, dodać cukier żelujący, doprowadzić do wrzenia gotując na małym ogniu, ciągle mieszać. Wsypać cukier i cynamon oraz nieco soku z cytryny, dobrze wymieszać, ponownie zagotować i gotować jeszcze przez 2 minuty. Gorący dżem nałożyć do słoików do pełna, szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć do góry dnem (pozostawić je tak na co najmniej 5 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 07.01.2011 21:31
bardzo smaczny
Magdalena80 07.01.2011 21:21
Dżem truskawkowy jest najsmaczniejszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak