Sposób przygotowania

Boczek umyj, osusz, przekrój na duży płat (uważaj by nie rozkroić do końca). Posmaruj musztardą, oprósz solą, posyp posiekanymi ziołami i przyprawą do grillowanych potraw. Płat mięsa zwiń w roladę, zepnij wykałaczkami lub krótkimi szpikulcami, by się nie rozwijała. Roladę pokrój na plasterki, nabij na patyczki do szaszłyków. Ułóż na rozgrzanym grillu, piecz około 30 minut, kilka razy obracając.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Pychotka:) Uwielbiam chudy boczek... a tak przyprawiony :) Chętnie skorzystam z pomysłu:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pych zwłaszcza do chleba
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    uwielbiam takie zawijaski mięsne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !