Sposób przygotowania

Drożdże rozmieszać z 1 łyżką cukru,mąki i zalać letnim mlekiem-odstawić do wyrośnięcia.Do miski wsypać mąkę,cukier,sól,roztopione masło i rozbełtane jajko wymieszać.Dodać zaczyn drożdżowy i zagniatać około 20 min.Odstawić do wyrośnięcia.Ciasto podzielić na 3 części zrobić wałki i zwinąć jak warkocz,ponownie odstawić na 20 min.Przed pieczeniem posmarować białkiem.Piec w 160 st około 30 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    a na wierzch jeszcze kruszynki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    wyszła ci super,zjadło by się
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    smaczna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Fantastyczna plecionka:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetna ,lubie takie wypieki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jaki piękny warkocz
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Precyzyjnie zapleciona chałka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczna
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    domowa chałka najlepsza
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    uwielbiam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !