Sposób przygotowania

Natchniona przez Lunę wykonałam placki z cukinii, ale trochę zmodyfikowane :)
Cukinie myjemy dokładnie i scieramy na tarce (duże oczka); solimy i odstawiamy na ok. 30 minut. Odlewamy wodę. Koperek drobno kroimy, ser scieramy na tarce. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, mieszamy dokładnie.
Smażymy na oleju, na wolnym ogniu. Wykładamy na ręczniki papierowe aby odciekły z nadmiaru tłuszczu.

Na drugi dzień (jeśli placki się zachowają) odsmażamy je na suchej patelni (czyli bez tłuszczu), na małym ogniu, pilnując aby nie spaliły się. Podgrzewamy po 2-3 minutki z każdej ze stron.

Wersja bez sera żółtego też pyszna :)
Z przepisu wyszło 15 placków

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajne są te placuszki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    i bardzo smaczne :) stosuje je zamiast ziemniaczków, ryżu czy makaronu do mięska...rewelacja :)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetne! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    mmm pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    tez takie robilem jesienią i są pyszne!
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite :) Uwielbiam placuszki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !