Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski, wkruszyć drożdże, dodać oliwę i całość dokładnie wymieszać. Wlewać po odrobinie wodę, aż do uzyskania w miarę miękkiego ciasta. Wyrobić dokładnie. Pod koniec wyrabiania dodać pokrojone na małe kawałki pomidory i wyrobić jeszcze raz. Teraz ciasto powinno stać się mięciuteńkie. Odstawić pod przykryciem na 30 minut do wyrośnięcia.
Wyrośnięte rozłożyć na natłuszczonej blasze (ja smaruję margaryną) na całej niemal jej powierzchni, tworząc okrągły placek. Posmarować oliwą, następnie sosem i rozłożyć jakikolwiek farsz. Nie trzeba już odstawiać do wyrośnięcia, ale jak ktoś chce... to proszę bardzo. Piec w temp. 200° C przez 15 minut. Nie więcej!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Martas

    nie więcej? Pizzę powinno się wypiekać w jeszcze wyższej temperaturze niż 200 stopni. Piece w pizzeriach mają po 300 i więcej. Ja u siebie w piekarniki piekę na 250 stopniach. I ciekawa jestem, co się stanie? Nie znam się na Twoim przepisie ale chętnie się dowiem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    Nie. Nie więcej. Ja nie znam się na twoim przepisie, ale wybacz - próbowała nie będę. Wszystkim gwarantuję, że pizza się upiecze i nie będzie wysuszona. Piec 15 minut. Nie więcej!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    jeszcze nie robiłam, ale na pewno zrobię- świetny pomysł z tymi pomidorkami ;) w podobny sposób przygotowuję ciasto na pizzę i jest ok :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    bardzo lubię pizze i takie pomidorki również muszę spróbować
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Na pewno sprobuje !
  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    smacznie wygląda, a ja piekę 180 stopniach pół godziny i też jest ok
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ania71

    musze sprobowac:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !