Sposób przygotowania

Jaja ubic nad para dodac cukier, make i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszac i upiec ciasto w natłuszczonej tortownicy. Zrobic mase: mleko zagotowac z wanilia, przestudzic. Laske wanilii usunac, jajka utrzec z cukrem,powoli dolewajac mleko. Garnek po mleku opłukac i przelac do niego mase mleczno-jajeczna. Mieszajac podgrzewac na małym ogniu tak długo,az masa zgestnieje. Zdjac z ognia ostudzic ,mieszajac by nie utworzyl sie kożuch.
Biszkopt przekroic na dwa płaty ,przełozyc dzemem malinowym i ponownie złozyc. Nastepnie ciasto skropic czescia whiskey ,pokroic na plasterki,wyłozyc nimi dno i boki duzej szklanej misy. Owoce pokroic w plasterki,skropic reszta whiskey,ułozyc na biszkoptowych plasterkach i przykryc kremem mleczno-jajecznym . Miske przykryc i odstawic na kilka godz do lodówki,Przed podaniem na krem mleczno-jajeczny połozyc bita smietane ,przybrac wisienkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mario1

    niebo w gebie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !