Sposób przygotowania

Przygotowanie:
Rozbić jajka i oddzielić żółtka od białek.
Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą puszystą masę (cukier powinien się całkiem rozpuścić),
dodać stopione, przestudzone masło. Wymieszać.
Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, wlać do przygotowanej masy. Dodać serki
homogenizowane i kakao, znów wymieszać. Ubić na sztywno pianę z białek.Dodać ją do masy serkowej - żeby była jak najbardziej puszysta. Przygotowaną masę wyłożyć do tortownicy i wstawić do lodówki. Gdy całkiem stężeje, przygotować w ten sam sposób warstwę waniliową .. po zastudzeniu ułożyć kawałki brzoskwiń i zalać galaretką i ponownie wstawić do lodówki. można dać dwa kolory galaretek ..
Po zastudzeniu i wyjęciu z tortownicy udekorować bitą śmietaną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Ptasie mleczko do popołudniowej kawy. Błogość
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    podziel się,chociaż taki mały okruszek :( ;)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Basia14

    Wygląda cudnie,to i pewnie jest pyszne...
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    Luna jedno pytanie - gwoli upewnienia się. Warstwa waniliowa jest bez masła? Czy też tę ilość masła powinnam równo podzielić na obie warstwy. A może do obu warstw mam dać po 20 dag - skoro warstwę waniliową mam zrobić tak samo jak czekoladową. No dobra... to były trzy pytania, ale tak jakoś wyszło... Będę bardzo wdzięczna jak mnie utwierdzisz w jednym chociaż punkcie - że tak samo ale bez masła. Z góry dziękuję.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Też czekam na odpowiedź na pytanie Borgii, bo sama jestem zainteresowana tym mleczkiem.Chętnie bym zrobiła.
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    rewelacyjny torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !