Sposób przygotowania

Pół margaryny, pół szklanki cukru, przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i 2 jajka i składniki dokładnie zagniatamy. Ciasto wykładamy na formę, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Rozrabiamy budynie na mleku i gotujemy. Chłodny budyń nakładamy na surowe ciasto. Z dwóch jajek oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do ubitej piany dodajemy cukier, żółtka i ubijamy raz jeszcze. Następnie wsypujemy kokos i dodajemy pół roztopionej margaryny. Całość delikatnie mieszamy. Taką masę wykładamy na budyń i pieczemy w temp. 180\'C ok 40 min. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda idealnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pyszniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    oboje z mężem uwielbiamy to ciasto:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda kusząco
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    sama słodycz..pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jakie żółciutkie ciasto, kremówka idealna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !