Sposób przygotowania

Polędwice umyć, osuszyć i pokroić na porcje. Oprószyć ją solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Odstawić na około 2 godziny do lodówki. Po upływie tego czasu polędwicę smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Gdy wszystkie porcje będą usmażone należy na patelnię wrzucić żurawinę i podsmażyć ją lekko. Polędwicę podawać z podsmażoną żurawiną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    lubie żurawinę i uważam że jest dokonała do mięś
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Żurawina wspaniale się komponuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    lubię takie mięso
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Już czuję ten smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !